Waarom?

Op een dag, nu 3 jaar geleden, besloten we om onze eetgewoontes om te gooien.
Zodat het bord voor onze neus zou matchen met het hart in onze borst.
Want het is geen mooi verhaal hoe de voedingsindustrie in elkaar zit en werkt.
Allesbehalve.
Die kennis was er lang, maar tussen weten en doen, ligt er meestal een grote kloof.
En hoe meer we ons erin verdiepten, hoe kwader, ontgoocheld en gedegouteerd we geraakten.
En daarmee ook hoe minder we ermee te maken wilden hebben.
De weg van plantaardig eten werd ingeslagen en zo ontstond onze nieuwe habitat.
Hiermee is het hoge woord er ineens uit: veganisme.
Voor sommigen nog steeds gelinkt aan allerlei bleke geitenwollensokken-types, kauwend op
enkel sla en tomaten.
Niets is minder waar.
Onze smaakpapillen werden nog nooit zo verwend, sinds onze ‘transitie’.
We eten alles wat we vroeger aten, alleen stukken lekkerder en smaakvoller.
Elk gerecht wordt gemaakt van volle, onbewerkte producten, zodat ons lichaam gevoed
wordt met het het allerbeste.
Zo werden we overtuigde ‘wholefoods’ plantbased addicts.
 
De voordelenlijst van onze ‘changement de route’ is behoorlijk lang.
Onze huid werd mooier, gezonder en egaler. Weg puistjes, oneffenheden en grauwheid.
Onze energie steeg spectaculair. Als straaljagers vliegen we door de dag en kennen
geen ‘suikerdips’ of andere ‘lastige momentjes’.
Ons lijf vindt ‘s nachts rust en hoeft geen rare toeren uit te halen om dingen te verteren,
die eigenlijk niet zo goed zijn voor ons.
Ons lichaam veranderde, door een pak kilo’s te verliezen en er terug jeugdig en sterk uit te zien.
We kregen allebei goesting om te sporten. Met de glimlach.
We voelen ons gezonder, gelukkiger, vrijer, energieker en lichter.
Er moet niets ‘weg-gebinged’ worden, er zijn geen ‘cravings’. Er is niks van
‘nu mag ik zondigen’ en straks is het weer ‘dieten’.
We mogen doen dat ook. Omdat we niet meer meedoen aan het spelletje met de lege calorieën.
Winst in het trippel kwadraat dus.
Maar het allerbelangrijkste en allerschoonste dat er gebeurde, is dat ons hart zuiverder werd.
We leven congruenter en eerlijker.
We weigeren nog deel te nemen aan de gruwel van de zuivel-, vis- en vleesindustrie.
We kiezen heel bewust, heel duidelijk en heel volhardend voor ander, beter en puur.
We walk the talk.
 
Onze recepten worden opgebouwd vanuit de basis.
Geen kant-en-klare kruidenmengsels, marinades en dressings bij O-nest.
Niks van kleurstoffen, geraffineerde suikers en toevoegsels.
Elk ingrediënt wordt weloverwogen gekozen en gebruikt, omdat het een meerwaarde heeft.
Voor de smaak, voor het gerecht en voor het lichaam.
Van helemaal onderaan, klimmen naar een top vol smaak.
Voor elke gelegenheid. Altijd.
Ook dat is een waarom.